u Mariji Bistrici otkriven kip ivana pavla II.

U crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici danas je otkriven kip Ivana Pavla II., koji će mnogobrojne hodočasnike podsjećati na 3. listopada 1998., kada je Sveti Otac na pastoralnom putu po Hrvatskoj pohodio i to najveće hrvatsko Marijinsko nacionalno svetište.

"Iskreno zahvaljujem na pozivu da budem sudionik današnjeg slavlja u Mariji Bistrici i da predvodim obrede blagoslova obnovljene crkve, svetog hraništa, te novopostavljenih vitraja u Svetištu", rekao je apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Giulio Einaudi.

Danas, na 83. rođendan Svetog Oca Ivana Pavla II., svečano smo otkrili spomenik Ivana Pavla II., koji je prije pet godina na ovome svetom mjestu proglasio blaženim hrvatskoga kardinala, zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca", rekao je u propovijedi na euharistijskome slavlju koje je predvodio nakon blagoslova msgr. Giulio Einaudi.

Na blagoslovu i misi, osim mnogobrojnih vjernika, bili su potpredsjednik Vlade Goran Granić, veleposlanici Poljske i Albanije, crkveni dostojanstvenici, predstavnici Družbe Hrvatskog zmaja i Krapinsko-zagorske županije. Dobrodošlicu je svima poželio msgr. Lovro Cindori, voditelj Svetišta u Mariji Bistrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kip Ivana Pavla II., koji je visok 2,80 metara i ima oko 700 kilograma, izradio je akademski kipar iz Zagreba Zlatko Čular. Podigli su ga župljani i hodočasnici Majci Božjoj Bistričkoj. Na mramornom podnožju uklesan je i tekst:"...Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. u znak zahvalnosti na ponos i vjernost hrvatskom narodu."

U bazilici u Mariji Bistrici postavljeni su vitraji budućem blaženiku Ivanu Merzu (prvi vitraj u Hrvatskoj), sv. Maksimilijanu Kolbeu, sv. Lovri - đakonu i mučeniku, te sv. Ivanu Paulskom.

Misno je slavlje završeno apostolskim blagoslovom Svetog Oca, koji je msgr. Giulio Einaudi prenio vjernicima.

(Hina) dk mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara