U Mimari predstavljena zbirka pjesama ´Crna jedra´ Vlade Gotovca

Dvojezično izdanje zbirke pjesama ´Crna jedra´/´Black sails´ hrvatskog književnika i političara Vlade Gotovca (19302000) predstavljeno je večeras u prepunoj dvorani Muzeja Mimara u Zagrebu, u povodu druge godišnjice njegove smrti.

Nakladnik knjige je Gotovčev institut, pjesme je na engleski jezik prevela je Celia Hawkesworth, a knjigu je uredio Čedo Prica.

Konzulica Veleposlanstva Republike Češke Veronika Konslova na češkom jeziku pročitala je pozdravno pismo češkog predsjednika Vaclava Havela, koji je predsjednik Međunarodnog savjeta Instituta ´Vlade Gotovca´.

Institut ´Vlado Gotovac´ osnovala je 2001. skupina intelektualaca, znanstvenika i umjetnika s namjerom da se posvete proučavanju Gotovčeve ostavštine rekla je izvršna direktorica toga instituta Andrea Feldman.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promociji knjige nazočio je, osim članova Instituta te brojnih kulturnih i javnih djelatnika, i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Gotovčeve stihove kazivali su dramski umjetnici Rene Medvešek i na engleskom jeziku Tomislav Rališ.

O knjizi su govorili književnici Čedo Prica i Nikica Petrak, a na kraju se nazočnima obratila i predsjednica Instituta ´Vlado Gotovac´ Simona Šandrić-Gotovac, rekavši kako sva večerašnja izlaganja potvrđuju činjenicu da je Vlado Gotovac i kao pjesnik i kao političar čovjek univerzalne vrijednosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara