U Monaku uhićeni muškarci iz Srbije i BiH osumnjičeni za pljačke dijamanata

U Monaku uhićeni muškarci iz Srbije i BiH osumnjičeni za pljačke dijamanata

INTERPOL je objavio informaciju da su u Monaku uhićena dvojica muškaraca iz Srbije odnosno BiH koje se sumnjiči za pljačke dijamanata iz više draguljarnica na području Europske unije, piše portal diamonds.net.

Uhićeni su 30-godišnji Duško Poznan (na slici) i neimenovani 27-godišnji Srbin, obojica navodni pripadnici pljačkaške skupine "Pink Panther" specijalizirane za pljačke dijamanata. Poznan i 27-godišnji Srbin su uhićeni nakon što je jedan od njih dvojice završio u bolnici nakon prometne nesreće.

Interpol s njima dvojicom povezuje 32-godišnjeg Milana Ljepoju, 30-godišnjeg Miloša Jovanovića i 28-godišnjeg Mladena Lazarevića. Sva trojica su rodom iz Srbije i nalaze se u bijegu.

Ime dobili po filmu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupinu "Pink Panther" se tereti za pljačke dijamanata ukupne vrijednosti oko 135 milijuna eura. Dragocjeno kamenje su krali u specijaliziranim trgovinama u dvadesetak različitih zemalja. Supina je ime dobila 2004. godine nakon što je otkriveno da je prilikom pljačke jedan dijamantni prsten bio skriven u tegli s kremom za lice, slično poput filma iz serijala "The Pink Panther" u kojem je glumio pokojni glumac Peter Sellers.

Policija je Poznana identificirala pomoću fotografije iz Interpolove baze, nakon što su ga službenici htjeli ispitati oko okolnosti prometne nesreće u kojoj se našao.

Za obojicom uhićenih muškarca raspisane su tjeralice u Lihtenštajnu, Švicarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Najmanje šestorica pripadnika bande već su osuđena i služe zatvorske kazne za višemilijunske pljačke dijamanata u Milanu, Londonu i Tokiju.

R.I.
Foto: Interpol

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara