U mostarskoj zračnoj luci puštena u rad telekomunikacijska oprema

U MOSTARSKOJ zračnoj luci Ortiješ u utorak je službeno puštena u rad novoinstalirana telekomunikacijska i meteorološka oprema za navigaciju i slijetanje i uzlijetanje zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nabavu opreme i instaliranje pomogla je Europska unija, a puštena je u rad mjesec i pol dana nakon što je 26. veljače ove godine, nekoliko minuta prije slijetanja na mostarski aerodrom, u zrakoplovnoj nesreći poginuo makedonski predsjednik Trajkovski i svi članovi makedonskoga izaslanstva.

Kako je na današnjoj svečanosti rekao voditelj izaslanstva Europske komisije za BiH Michael Humpreys ovom će se opremom na kontrolnom tornju "osigurati neupitna sigurnost letova u Mostar i iz Mostara". Po njegovim riječima, Europska unija je u instaliranje telekomunikacijske i meteorološke opreme za navigaciju letova te za kupnju posebnog vatrogasnog vozila za potrebe mostarske zračne luke, investirala oko dva milijuna eura. Dodao je kako je Europska unija u obnovu mostarske zračne luke dosad ukupno investirala oko pet milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara