U Mostaru policija pronašla vojnu opremu i oružje

POLICIJA je na temelju anonimne dojave u prigradskim mostarskim naseljima Bogodolu i Ladinama pronašla veću količinu vojne opreme i oružja, među kojima i jedan protuzrakoplovni sustav, te četiri kontejnera s lansirnim cijevima ručnih bacača, priopćilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačkoneretvanske županije u Mostaru.

Također su, prema policijskom izvješću, pronađene 63 granate, 44 mine, dva satna mehanizma, bacač plamena, četiri strojnice i veća količina streljiva. Cjelokupnu pronađenu vojnu opremu, i oružje i streljivo, preuzeli su pripadnici EUFOR-a te du je odvezli na sigurno mjesto, a najavljeno je i uništavanje oružja, objasnili su u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je službeno potvrđeno da su na nekoliko sanduka s oružjem stajali natpisi na arapskom jeziku. Prema policijskom objašnjenju, vojna oprema i oružje pronađeni su uz lokalne ceste pa se pretpostavlja da su ih ondje ostavili nepoznati počinitelji.

To je najveća količina pronađenog oružja na mostarskome području nakon poznatog slučaja "mostarske granate", u kojemu je prije tri godine u trima tajnim skladištima u istočnome dijelu grada zaplijenjeno više od devet tisuća granata i tri tone eksploziva. Za slučaj "mostarske granate", uz dugotrajne prekide i nejasna objašnjenja sudskih vlasti, vodi se sudski postupak protiv četvorice nižih bošnjačkih dužnosnika, ali dosad još nitko nije osuđen. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara