U NASILJU NA JUGU AFGANISTANA 40 POGINULIH

Najmanje 40 osoba je poginulo u subotu u sukobima na jugu Afganistana, no prijetnje talibana o napadima nisu spriječile stanovnike tog dijela zemlje da u velikom broju izađu na birališta.

Najveći sukob dogodio se u pokrajini Uruzgan. Guverner pokrajine Jan Mohamad Khan za Reuters je izjavio da je u američkom zračnom napadu na talibanska uporišta poginulo 24 osoba za koje se sumnja da su talibani te jedan civil. No, lokalni stanovnici tvrde da je među poginulima 14 civila, od toga 13 žena i djece.

Tri afganistanska vojnika, također u provinciji Uruzgan, ubijena su iz zasjede u trenutku kad su prevozili glasačke kutije na prebrojavanje. Još je desetak ljudi smrtno stradalo u nekoliko odvojenih slučajeva kada su njihova vozila naletjela na mine pri odlasku ili povratku s glasanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč nizu napada i bombardiranju, stanovnici Afganistana u velikom su se broju odazvali današnjim predsjedničkim izborima. "Došli smo konačno glasovati za mir i stabilnost te za slobodu žena. Da su talibani još na vlasti naš bi život izgledao drukčije, a moje kćeri ne bi mogle ići u školu", rekla je 37-godišnja Afganistanka, majka dvoje djece koja živi u egzilu u Iranu već 14 godina.

(Hina) xmh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara