U NEDJELJU DATUM ODRŽAVANJA PREDSJEDNIČKIH IZBORA U SRBIJI

Predsjednik Skupštine Srbije i obnašatelj dužnosti predsjednika Srbije Predrag Marković objavit će u nedjelju, 6. travnja datum održavanja predsjedničkih izbora u Srbiji, objavljuju u petak beogradski mediji.

Dosad je jedino Srpska radikalna stranka najavila da će njezin kandidat na izborima biti zamjenik predsjednika (Vojislava Šešelja) stranke Tomislav Nikolić.

Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice najavila je da će imati svojeg kandidata (neki mediji nagađaju da bi to mogao biti književnik Matija Bećković), a svojega kandidata imat će i Socijalistička partija Srbije. Predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić, kako je izjavio novinarima prije nekoliko dana, još razmišlja o eventualnoj predsjedničkoj kandidaturi, dok se G17 Plus Miroljuba Labusa zalaže za to da "demokratski blok" ima zajedničkog kandidata. Srpski pokret obnove Vuka Draškovića priopćio je da neće kandidirati nikoga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nedavno izmijenjenom Zakonu o izboru predsjednika, više nije potrebno da na birališta izađe više od polovine od ukupnog broja upisanih birača.

(Hina) xttag ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara