U NEDJELJU IZVANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U SRBIJI

U Srbiji se u nedjelju održavaju izvanredni parlamentarni izbori, na kojima će se oko 6,5 milijuna birača opredjeljivati između 19 stranaka i koalicija koje su kandidirale svoje liste s 250 kandidata za zastupnike u parlamentu.

Biračka mjesta, njih 8589 u 180 općina u Srbiji, uključujući i 19 općina na Kosovu, gdje će biti 247 biračkih mjesta, otvaraju se u sedam sati ujutro, a zatvaraju u 20 sati.

Prve procjene izbornih rezultata, najavio je Centar za slobodne i demokratske izbore, biti će poznate u nedjelju oko 22 sata, a Republička izborna komisija konačne će i službene rezultate objaviti 1. siječnja iduće godine u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Da bi koalicija ili stranka ušla u parlament, potrebno je da prijeđe izborni prag od pet posto glasova, koji se računa u odnosu na broj izašlih od ukupno oko 6,5 milijuna birača u Srbiji, čime automatski dobija najmanje 13 zastupničkih mandata u novom sazivu Skupštine Srbije.

Cijela Srbija je jedna izborna jedinica, a državljanima Srbije koji će u vrijeme izbora biti u inozemstvu neće biti omogućeno glasanje u diplomatskim i konzularnim predstavništvima Srbije i Crne Gore.

(Hina) ttag br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara