U nesreći na njemačkom klizalištu najmanje 11 mrtvih

U nesreći na njemačkom klizalištu najmanje 11 mrtvih

U URUŠAVANJU krovne konstrukcije na klizalištu u njemačkom gradiću Bad Reichenhallu poginulo je najmanje 11 osoba, a mnogo ih se još uvijek nalazi pod ruševinama, izvijestila je policija.

"Pet tijela je otkriveno. Jedna je osoba spašena, no kasnije je preminula u bolnici, a još pet mrtvih tijela zapaženo je na mjestu nesreće i još nisu izvučena", kazao je policijski glasnogovornik.

Nesreća na lokalnom klizalištu u bavarskim Alpama dogodila se kada se pod teretom snijega na klizače, među kojima je bilo i mnogo djece, srušio dio krovne konstrukcije.

Spasilačke ekipe, uz pomoć pasa tragača i teških dizalica, pokušavaju doprijeti do osoba koje se još uvijek nalaze pod ruševinama krova. Njihove napore otežava loše vrijeme, niske temperature i snijeg koji ne prestaje padati.

Vlasti tvrde da je u vrijeme nesreće, oko 16 sati, u sportskom kompleksu bilo pedesetak ljudi te strahuju da bi broj žrtava i dalje mogao rasti.

"U dvorani, nažalost, vlada mrtvačka tišina", kazao je policijski glasnogovornik Fritz Braun.

S mjesta nesreće spašeno je tridesetak ozlijeđenih, no još nije poznato koliko se točno osoba nalazilo na klizalištu te koliko ih se moglo spasiti bez tuđe pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji izvijestili su da su na sportskom objektu izgrađenom sedamdesetih godina već ranije otkriveni građevinski problemi.

Vlasti pak ističu da je količina snijega na krovu bila u granicama sigurnosnih mjera te da ništa nije upućivalo na opasnost.

Glasnogovornica lokalne vlade rekla je da ima najmanje 18 teže, te nekolicina lakše ozlijeđenih. "Strahujemo da će biti još poginulih", dodala je.

Stručnjaci iz spasilačke službe pokušavaju procjeniti stabilnost srušene konstrukcije, kako se krov ne bi dodatno urušio, ali zbog vrlo niskih temperatura imperativ je što prije doći do unesrećenih. "Svaka minuta je važna", rekao je policijski glasnogovornik.

Operaciju spašavanja također usporava velika masa srušenog krova, kao i debljina snježnog pokrivača na krovu.

Bad Reichenhall je gradić smješten u bavarskim Alpama. To su područje, u kojemu se nalazi i alpski masiv Reiter Alm, smješten na njemačko-austrijskoj granici, u posljednjih nekoliko dana pogodile obilne snježne padaline, koje su u ponedjeljak prouzročile nastanak lavina zbog kojih se nestalima smatraju tri osobe.

Za utorak je najavljen nastavak snježnih oborina, a na području bavarskih Alpi trenutačno je na snazi treći stupanj opasnosti od lavina od mogućih pet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara