U Njemačkoj uhićen ubojica poduzetnika Klaudija Beakovića

Ubojica porečkog poduzetnika i političara Klaudija Beakovića (40), 31godišnji Alen Butković iz Butkovića kod Svetvinčenta, uhićen je sinoć u 17,50 sati u njemačkom gradu Sinsheimu na temelju međunarodne tjeralice Interpola koja je raspisana na osnovi uhidbenog naloga Županijskog suda u Puli, izvijestio je danas glasnogovornik istarske Policijske uprave Robert Pavleković. L

Policija nije, međutim, otkrila način i točno mjesto Butkovićeva uhićenja kao ni kad će biti izručen Hrvatskoj.

Butković je 17. ožujka 2005. nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli osuđen na deset godina zatvora za ubojstvo Klaudija Beakovića, počinjeno točno prije četiri godine, 1. veljače 2002. Tada je, kako je navedeno u optužnici, Butković došao do Beakovićeve kuće s nakanom da ga ubije te je najprije iz pištolja ispalio jedan, a zatim još šest metaka usmrtivši ga.Tijekom suđenja optužnica je u potpunosti potvrđena uz tvrdnju da je posrijedi bio obračun, a ne nužna obrana, kako je tvrdila obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po obrazloženju presude motiv ubojstva bio je imovinske naravi s obzirom na to da je Butković u prostoru "Lagunacommerca", kojega je direktor bio ubijeni Beaković, imao u najmu mesnicu. Kad je ugovor raskinut, Butković je zatražio povrat tadašnjih 47 tisuća njemačkih maraka, na što se Beaković "oglušio", a u međusobnu obračunu ubijen je Klaudio Beaković.

Butković je šest mjeseci bio u pritvoru - od dana ubojstva do konca srpnja 2002., od kada se branio sa slobode. Kako se nije pojavio 17. ožujka 2005. na izricanju presude, za njim je Županijski sud u Puli izdao tjeralicu s uhidbenim nalogom.

(Hina) xdsp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara