U Novom Sadu saslušana četvorica osumnjičenih za zločin na Ovčari

ISTRAŽNI sudac novosadskog Okružnog suda saslušao je u petak četvoricu od šestoro osumnjičenih za zločin na Ovčari 1991. godine, te donio rješenje o provođenju istrage, piše u utorak novosadski "Dnevnik", pozivajući se na izvore bliske sudu.

Saslušani su Miroljub Vujović, bivši zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovar, Stanko Vujanović, pripadnik TO i tadašnji općinski dužnosnik, Jovica Perić i još jedna osoba čije ime još nije objelodanjeno.

Četvorici dosad pritvorenoj, jer su dvojica osumnjičenih još u bijegu, određen je istražni pritvor, a u izjavi pred istražnim sucem oni su negirali navode kaznene prijave i umiješanost u zločin na Ovčari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv šestorice optuženih istraga je otvorena zbog zločina protiv ratnih zarobljenika, odnosno sumnje da su "oteli autobus sa zarobljenicima od pripadnika Vojne policije JNA, te su ih potom - kao izravni izvršitelji - likvidirali na farmi Ovčara pokraj Vukovara", piše list.

Izvor "Dnevnika" je precizirao da je riječ o osobama koje su 1998. godine, kad je u Vojnom sudu u Beogradu pokrenut istražni postupak protiv nepoznatih počinitelja zločina na Ovčari, saslušane u svojstvu svjedoka.

Tad su, prema informacijama dostupnima javnosti, među ostalim svjedocima, u prisustvu predstavnika Haaškog suda, saslušani i general Aleksandar Vasiljević koji je 1991. godine bio načelnik vojne Službe sigurnosti i major bivše JNA, haaški optuženik Veselin Šljivančanin.

Međunarodni kazneni sud u Den Haagu optužio je po zapovjednoj odgovornosti trojicu oficira bivše JNA, Veselina Šljivančanina - koji je još jedini u bijegu - te Milu Mrkšića i Miroslava Radića koji su se dobrovoljno predali Haaškom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara