U odvojenim napadima u Iraku i pakistanu blizu 200 mrtvih, preko 300 ranjenih

U odvojenim napadima u Iraku i pakistanu blizu 200 mrtvih, preko 300 ranjenih
NAJMANJE je 184 osoba poginulo u odvojenim napadima izvedenim u utorak na šijitske muslimane u Iraku i Pakistanu, dok su stotine ljudi ranjene, doznaje se od službenih izvora.

Šijiti su obilježavali Ašuru, najvažniji dan u svetom mjesecu muharram.

Samoubojice su aktivirale bombe u hramu Kadhimiya u Bagdadu, gdje je ubijeno najmanje 58 osoba, a ranjeno 200, izjavio je američki general Mark Kimmit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U eksploziji u južnom gradu Kerbali ubijeno je 85 osoba, a ranjeno stotinjak, kazao je Kimmit. Prema njegovim riječima, najmanje je jedan napad izveo samoubojica, i to onaj u blizini hrama Imam Hussein. Ostali su vjerojatno izvedeni minobacačima.

Nekoliko članova iračkog upravnog vijeća za napade okrivljuje Abu Musaba Zarqawija, Jordanca kojeg Washington sumnjiči da ima veze s al Qaidom unutar Iraka.

U odvojenom napadu u Bagdadu gerilci su bacili bombu na američko vojno vozilo pri čemu je poginuo jedan američki vojnik, a ozbiljno ranjen još jedan.

U Pakistanu su naoružani muškarci otvorili vatru na šijitske vjernike tijekom vjerske procesije u gradu Quetti i pritom je ubijena najmanje 41 osoba, a ranjeno ih je 150, objavile su vlasti. Do ovog je napada došlo nakon napada izvedenih u Iraku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara