U Opatiju stigao vlak s uzvanicima proslave željezničkih časopisa Švicarske i Austrije

Oko 350 putnika iz Švicarske i Austrije doputovalo je večeras vlakom na željezničku postaju Opatija Matulji iz Zuericha, u okviru proslave godišnjica izlaženja željezničkih časopisa iz tih zemalja.

Ovu posebnu vožnju iznenađenja za uzvanike organizirala je švicarska izdavačka kuća Minirex AG u sklopu obilježavanja 25 godina izlaženja "Schweizer Eisenbachen Revue", desete godišnjice izlaženja "Eisenbachenrevue International" i 55. godišnjice "Eisenbachen Oestereich".

Putovanjem kroz pet zemalja prikazana je mogućnost željeznice u prijevozu turista, a zemlje kroz koje je vlak prolazio promovirale su se kao turističke destinacije.

Uzvanicima u vlaku su se pridružili generalni direktor Švicarskih željeznica Benedikt Weibel, zatim generalni direktor Slovenskih željeznica Blaž Miklavčič, direktori i predstavnici drugih željezničkih uprava i poduzeća vezanih uz željeznicu, kao što su, Bombardier, Siemens, Vossloh i drugi.

Na željezničkoj postaji Opatija - Matulji uzvanike je dočekao predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica Tomislav Josip Mlinarić, a putnici su zatim autobusima prevezeni u Opatiju.

(Hina) xdsil yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara