U općini Rugvica policija pronašla poveći nasad indijske konoplje

NA NENASELJENOJ parceli uz Savu u općini Rugvica, na području Dugog Sela, zagrebačka je policija tijekom srpnja pronašla veću plantažu indijske konoplje preradom koje se dobiva laka droga marihuana.

Tijekom mjesec dana policija nije izvješćivala o pronalasku konoplje jer je na lokaciji gdje je nepoznati počinitelj, ili više njih, posadio stabljike, bila postavljena policijska zasjeda sa ciljem hvatanja osoba koje su se bavile uzgojem.

No, budući da se nakon otkrića na plantaži kasnije više nitko nije pojavljivao, policija je odlučila nasade uništiti, dok se za počiniteljima kroz kriminalističku istragu i dalje traga.

Kako je za Index kazao privremeni glasnogovornik PU zagrebačke (PUZ) Davor Tor, plantaža površine 14 puta 17 metara je sadržavala 162 stabljike indijske konoplje. Stabljike su bile dužine od 1 do 3,60 metara, a u ponedjeljak je cijela plantaža posječena i uništena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriće spomenute plantaže i sprječavanje prerade stabljika i raspačavanja marihuane produkt je operativnog rada policije kojoj je to treća slična uspješna akcija u posljednjih desetak dana.

Glasnogovornik PUZ-a rekao je kako policiji u otkrivanju ilegalnih plantaža kao i osoba koje se time bave, mogu znatno pomoći građani. Apelirao je da se, ukoliko u svojoj blizini primijete znakove koji bi upućivali na kaznene aktivnosti, jave policiji i na taj način sudjeluju u sprječavanju proizvodnje i raspačavanja marihuane.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara