U Osaminom gradu konferencija o borbi protiv terorizma

Stručnjaci za borbu protiv terorizma i ostali dužnosnici obavještajnih i vojnopolicijskih službi iz više od 50 zemalja svijeta okupili su se u četvrtak u Rijadu, rodnom gradu najtraženijeg teroriste Osame bin Ladena, kako bi osmislili globalnu strategiju za borbu protiv militanata.

Četverodnevna konferencija, na kojoj također sudjeluju stručnjaci UN-a i Interpola, održava se u hotelu u blizini saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova uz stroge mjere sigurnosti.

Sudionici konferencije će razmijeniti iskustva u sučeljavanju s terorizmom, njegovim uzrocima i vezama s organiziranim kriminalom, i predložiti zajedničke korake u obuzdavanju militanata, izjavili su organizatori konferencije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako SAD, kako je izjavio veleposlanik James Oberwetter, zajedno sa Saudijskom Arabijom i drugim zemljama, ulaže velike napore u borbi protiv terorizma, drugi diplomati ne vjeruju da će Sjedinjene države i zapadni saveznici s predstavnicima Sudana, Sirije ili Irana podijeliti išta više od otrcanih fraza. Te zemlje, naime, američki predsjednik George W. Bush, naziva "glavnim svjetskim sponzorima terorizma".

(Hina) xvk ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara