U Osijeku održan predizborni skup liste Branimira Glavaša

NOSITELJ Nezavisnih lista za Osječkobaranjsku županiju i grad Osijek Branimir Glavaš izjavio je na večerašnjem predizbornom skupu u Osijeku kako se ta lista zauzima za bogatu i ravnopravnu Slavoniju u okviru Republike Hrvatske.

"Ne slažemo se da postoje dvije Hrvatske: bogata i siromašna. Ne želimo da se ovi krajevi nazivaju područjima od posebne državne skrbi i nerazvijenima, jer oni u povijesti to nikada nisu bili", rekao je Glavaš.

Dodao je kako se Slavonija i Baranja, nakon 15 godina borbe za stvaranje hrvatske države, nalazi u situaciji "kada političari iz Zagreba ovamo dolaze samo u predizborno vrijeme, nudeći obećanja koja se ne ispunjavaju, i jeftinu demagogiju, kako bi dobili slavonski glas".

"Nismo ljubomorni na Međimurje, Istru i Zagreb, ali i mi želimo svoj dio kolača u svojoj domovini Hrvatskoj. Ovo nije običan predizborni skup, već najava sveopćeg slavonskog i baranjskog pokreta, koji treba ujediniti sve Slavonce, bez obzira na političku pripadnost", istaknuo je Glavaš.

Pozvao je birače da ne vjeruju predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu koji je, kako drži, osječkom gradonačelniku Zlatku Kramariću, "ponudio hrpu lažnih obećanja, samo da ova slavonska opcija ne dobije potporu i dostatan broj mandata u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini".

"Ustrajat ćemo i nakon ovih izbora, preko ove udruge podići Slavoniju na noge i pokazati da se bez nas u Hrvatskoj više neće odlučivati", dodao je Glavaš.

Na skupu su se predstavili kandidat sa županijske liste Krešimir Bubalo te kandidat s gradske liste Vladimir Šišljagić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara