U OSIJEKU susret pape s predstavnicima različitih vjerskih zajednica

Nakon euharistijskog slavlja u osječkoj Športskoj zračnoj luci 7. lipnja, Ivan Pavao II. susret će se s predstavnicima ostalih vjerskih zajednica.

Susret, posebno onaj ekumenski, značajan je jer će "sigurno biti veliki poticaj za što bolju uspostavu povjerenja, dijaloga i suživota na ovim prostorima koji su bili zahvaćeni ratnim strahotama", kazao je msgr. Đuro Hranić, pomoćni biskup đakovački i srijemski i predsjednik Povjerenstva za pripremu Papina pohoda toj biskupiji.

Na susretu sa Svetim Ocem bit će metropolit zagrebački, ljubljanski i cijele Italije patrijarh Pavle, te episkopi Vasilije (srijemski), Irinej (bački), Lukijan (osječkopoljski i baranjski), Sava (pakrački) i Vasilije (tuzlanski). Nazočan će biti i osječki paroh protojerej stavrofor Ratomir Petrović, arhijerejski namjesnik osječkopoljski i baranjski.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od predstavnika ostalih vjerskih zajednica, na susretu sa Svetim Ocem bit će biskup Reformirane crkve u Hrvatskoj Endre Lang, Branko Berić, v.d. biskupa Evangeličke crkve u Hrvatskoj, u ime Evanđeoske crkve pastor Damir Špoljarić i Pavo Moguš, predsjednik Prezbiterija Evanđeoske crkve u Hrvatskoj, muftija Ševko Omerbašić i efendija Enes Poljić, glavni imam Osječko-baranjske županije, te predsjednik osječke Židovske općine prof. dr. Darko Fischer.

(Hina) vs vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara