U padu zrakoplova u Francuskoj stradao imućni Zagrepčanin?

U padu zrakoplova u Francuskoj stradao imućni Zagrepčanin?

PREMA neslužbenim informacijama osoba koja je stradala u padu manjeg turističkog zrakoplova u istočnoj Francuskoj ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i francusko. HTV, također neslužbeno, doznaje da se radi o imućnijem poslovnom čovjeku iz Zagreba.

Identifikaciju stradale osobe prvo će pokušati obaviti njegova obitelj koja se nalazi na području Francuske, a ako ne uspiju identificirati tijelo tada će se tražiti DNK njegove obitelji iz Hrvatske, neslužbeno saznajemo.

Hrvatsko veleposlanstvo je u kontaktu sa žandarmerijom, no trenutno ne mogu potvrditi niti identitet niti okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

Da se možda radi o osobi s dvojnim državljanstvom potvrdila nam je glasnogovornica MVPEI-a Ivana Crnić.

"Indicije, na osnovi popisa putnika nam ukazuju da se možda radi o osobi s dvojnim državljanstvom. Upravo je u tijeku potvrda identiteta, te čekamo informacije od francuske žandarmerije." - kazala je u telefonskom razgovoru za Index Ivana Crnić, dodajući kako je moguće da se identitet poginule osobe sazna tek kroz nekoliko dana.

Mjesne francuske vlasti objavile su da su u padu manjeg turističkog zrakoplova u istočnoj Francuskoj poginule četiri osobe, tri Francuza i Hrvat, prenijela je agencija France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema popisu putnika prijavljenih za taj let iz Chamberyja prema pariškoj regiji, žandarmerija vjeruje da je jedna od njih državljanin Republike Hrvatske.

Zrakoplov tipa "Trinidad", registriran u jednoj američkoj državi, nestao je u ponedjeljak navečer u području Dent du chat u departmanu Savoiei, a olupina je pronađena u utorak ujutro na teško pristupačnom području na 1000 metara nadmorske visine.

Prema vijesti AFP-a, u olupini zrakoplova, koji je pao iz još nepoznatih razloga, pronađena su pougljenjena tijela dviju osoba, dok su druge dvije žrtve pronađene na mjestu nesreće, ali izvan zrakoplova.

Jedan je vatrogasac kazao kako je vidio zrakoplov u vrlo niskom letu, a zatim je čuo strašnu eksploziju, prenosi RTL.

Index.hr/Hina
Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara