U Pazinu se otrovala dvojica radnika

DVOJICA zaposlenika kamenoklesarske tvrtke iz Pazina otrovali su se jutros oko 10 sati otrovnim parama iz opasnog otpada, kojeg su u njihovoj blizini pretakali djelatnici riječke tvrtke Eco-Operativa.

Djelatnici tvrtke Eco-Operativa, koja se bavi zbrinjavanjem otpada i sakupljanjem opasnog i neopasnog otpada, jutros je u krugu tvornice Pazinka, čijim se prostorima koristi i Largo, pretakala otpad. Klesari tvrtke Largo Intelligent, 28-godišnji Silvije Matić i 34-godišnji Branko Udovčić, su sa simptomima trovanja (slabost i povraćanje) hitno prevezeni u pulsku Opću bolnicu. Njihovo stanje je stabilno, no zadržani su na bolničkom liječenju.

Mladen Benčić, vlasnik Larga, za Regional Express je rekao kako se "nada da će institucije nakon ovog nemilog događala napokon početi raditi svoj posao", jer su se slične stvari, po njegovim tvrdnjama, događale i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teren su izašli policija i Inspekcija zaštite na radu. Ministarstvo zaštite okoliša je priopćilo kako je šest djelatnika Eco-Operative, koja prostor u Pazinci koristi za prikupljanje i skladištenje opasnog otpada, poput ulja, boja i lakova, starih lijekova i sličnog, pretakalo opasni tekući otpad iz spremnika u cisternu, kako bi ga otpremili na spaljivanje u Beč, uz sve potrebne dozvole.

I.M.
Foto: Barkun.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara