U Petrinji uhićeni provalnici u kioske i trgovine

ZBOG sumnje da su tijekom siječnja ove godine počinili deset teških krađa na području Sisačko-moslavačke županije i dvije teške krađe na područjima susjednih policijskih uprava, policija je uhitila pet počinitelja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.

Počinitelji su iz Garešnice, Velikih Zdenaca i Hercegovca, u dobi od 32, 40, 23 i 30 godina, uz kaznenu prijavu, privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji im je odredio istražni pritvor, dok su djelatnici sisačkog Centra za socijalnu skrb maloljetnog počinitelja, u dobi 15 godina, smjestili u Dom za odgoj djece i mladeži.

U kriminalističkoj obradi utvrđeno je da su provaljivali u kioske, skladišta i trgovine u Petrinji, Kutini i, Novom Pračnu kod Siska, na području Novske, Čazme i Pakraca.

U tim teškim krađama ukrali su veću količinu cigareta, novčanih pologa, pića, prehrambenih proizvoda, bonova za mobitele itd.

Vrijednost ukradene robe procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Uhićeni su u noći s 31. siječnja na 1. veljače u Petrinji nakon dojave policiji da je provaljeno u kiosk "Duhana".

U blizini kioska policija je u automobilu koprivničkih oznaka zatekla 30-godišnjaka i uočila predmete za koje se sumnjalo da potječu iz provale u kiosk.

30-godišnjak je uhićen, a ubrzo su uhićena i ostala četvorica. Maloljetnik je sin jednoga od počinitelja.

Po nalogu Županijskog suda u Sisku, pretraženi su osobni automobili i prebivališta osumnjičenih, a ukradeni predmeti su oduzeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara