U pojasu Gaze ubijena trojica Palestinaca

IZRAELSKA vojska ubila je u četvrtak ujutro trojicu Palestinaca na sjeveru pojasa Gaze, kamo je upala uz potporu tenkova i helikoptera, doznaje se od palestinskih sigurnosnih izvora.

Halik Karmuka (31), ubijen je u trenutku upada vojske u logor Jabaliya.

Nešto ranije u razmjeni vatre između Palestinaca i Izraelaca poginuo je 14-godišnji Aid Ezzani, na mjestu nedaleko od Beita Hanuna.

Abdwel Karim (22), ubijen je u razmjeni vatre u samome Beit Hanunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najmanje je deset Palestinaca ranjeno u sukobima.

Izraelska vojska pokrenula je u zoru operaciju velikih razmjera u pojasu Gaze uz tridesetak tenkova, četiri buldožera i borbenih helikoptera blizu mjesta Beit Hanoun, kazao je palestinski izvor. Pritom su Izraelci srušili četiri zgrade, a jednu su raznijeli dinamitom.

Izraelski vojni izvor kazao je da je ta "velika operacija pokrenuta u svrhu uhićenja palestinskih aktivista za kojima se traga na područjima mjesta Beit Hanun, Beit Lahia te u izbjegličkom logoru Jabaliya". U priopćenju izraelske vojske stoji da su "dvije eksplozivne naprave i granate bačene s palestinske strane ne izraelske vojnike, no nije bilo ranjenih".

Izraelska vojska je noću na Zapdnoj obali uhitila deset Palestinaca za kojima je tragala, među njima je i pripadnik Islamskog džihada, koji je nedavno pobjegao iz vojnog zatvora Ofer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara