U Policijskoj akademiji 28 polaznika zaražena svinjskom gripom?

U Policijskoj akademiji 28 polaznika zaražena svinjskom gripom?

Tekst: Z.Jagodić
Foto: AFP

ZARAZA virusom H1N1 pogodila je i polaznike zagrebačke Policijske akademije. Prema informacijama iz Ureda za odnose s javnošću Ravnateljstva policije, za 28 polaznika zagrebačke Policijske akademije za smjer policajac, postoji sumnja da su zaraženi virusom H1N1. 

Odmah po prvim simptomima, policija je pozvala Zavod za javno zdravstvo koji u spornoj ustanovi poduzima sve mjere kako bi se priječilo daljnje širenje virusa. Iz Ravnateljstva su nam potvrdili da su polaznici akademije u karanteni te da dobivaju potrebnu medicinsku zaštitu.

U Splitu zaraženo 100-tinjak učenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotinjak učenika nekoliko splitskih škola zaraženo je virusom H1N1. Prema informacijama koje prenosi Jutarnji list, učenici su polaznici Osnovnih škola Bijači i Meje, te Prve, Treće i Pete splitske gimnazije, ali i korisnici Ženskoga đačkog doma.

Specijalist epidemiologije, dr. Jakov Kuljiš je naglasio da nema mjesta panici, ali nije vrijeme ni za lažni optimizam. Kuljiš je upozorio da u ovo doba godine obično nema zaraze "običnom" gripom. Ipak, liječnik je dodao da zasad nema teže oboljelih, niti mrtvih, no "ne mora značiti da će tako i ostati".

Svinjska je gripa u Splitsko-dalmatinskoj županiji prešla u višu fazu, broj oboljelih je znatno veći nego li prije dvadesetak dana, ali se u podacima Zavoda za javno zdravstvo ne navodi točna informacija o broju oboljelih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara