U ponedjeljak počinje 3. festival znanosti

Festival znanosti održat će se po treći put od 18. do 24. travnja u četiri hrvatska grada i na njemu će se održati na desetke radionica, priredbi i sličnih događanja, priopćeno je iz zagrebačkog Tehničkog muzeja.

Cilj festivala je senzibilizirati javnost na značenje i postignuća znanosti, potaknuti komunikaciju između znanstvenika, javnosti i medija, te zajedno krenuti prema "društvu znanja", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizatori Festivala su sveučilišta u Osijeku, Rijeci i Splitu, a u tim će se gradovima, pored Zagreba, i održavati 3. Festival znanosti u organizaciji kojega još sudjeluju Društvo matematičara i fizičara i udruga Zlatni rez iz Rijeke, British Council i Tehnički muzej Zagreb. Suorganizator je Sveučilište u Zagrebu, a pokrovitelj Festivala je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Tema zagrebačkog dijela festivala su klimatske promjene čiji će se veći dio održati u Tehničkom muzeju.

Osječka zbivanja tematski su najbliža genetici i održat će se u Rektoratu Sveučilišta, te na više fakulteta i škola. U Rijeci će se najviše govoriti o zaštiti prirode i znanosti povezanom sa ekosustavima, a održavat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i drugim mjestima, dok će se splitska događanja odvijati većinom na fakultetima i institutima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara