U ponedjeljak presuda dr. Ognjenu Šimiću

U ponedjeljak presuda dr. Ognjenu Šimiću

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Rijeci završena je glavna rasprava u postupku protiv kardiokirurga Ognjena Šimića koji se tereti za primanje mita i pranje novca, a očekuje se da će presuda biti donesena u ponedjeljak u 12 sati. Šimićev odvjetnik Goran Marjanović tvrdi kako je u postupku protiv njegovog klijenta počinjen cijeli niz nepravilnosti.

Marjanović tako ističe kako se Šimića ne može optužiti za pranje novca s obzirom da nije uopće dokazano postojanje protupravno stečene imovine. "Nije moguće dokazati da su postojale liste čekanja. Osobe koje su navodno davale mito nisu oštećenici nego počinitelji kaznenog djela, ali ipak se nitko nije prestrašio da će protiv njega biti podignut kazneni postupak. To dokazuje da su svjedoci zaštićeni. Da je dr. Šimiću prioritet u radu bilo zarađivanje novca, mrtvih bi pacijenata zasigurno bilo puno više", podvukao je njegov odvjetnik.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Sajonara Čulina koja je zastupala tužiteljstvo u svojoj je završnoj riječi zatražila da sud osudi Šimića i zabrani mu daljnji rad u liječničkoj struci. Ukoliko Šimić bude osuđen, olakotne okolnosti bit će loše zdravstveno stanje, u koje se sam doveo, te njegova obitelj, kao i činjenica da ranije nije osuđivan. Otegotne okolnosti su svjesno primanje mita, ugrožavanje pacijenata, učestalo ponavljanje kaznenog djela, iskorištavanje zdravstvenog stanja pacijenata i traženje novca od ljudi lošijeg zdravstvenog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izašao iz sudnice novinarima se obratio i sam Šimić koji kaže kako je sretan što je suđenje napokon završeno. "Učinio sam sve što sam mogao, sada čekamo presudu", kazao je Šimić.

J.C.
Foto: KBC Rijeka/HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara