U potrazi za Cvitanovićem policija Korčulu drži pod opsadom

BROJNE policijske snage pojačane interventnom policijom od ponedjeljka drža otok Korčulu u poluopsadnom stanju nakon bijega osumnjičenog Jakše Cvitanovića kojeg su dvojica policajaca izgubila tijekom privođenja zbog teškog ozljeđivanja Rine Cetinića.

Kako je za Index rekao načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Krešić, na otoku Korčuli traju intenzivne mjere traganja za Cvitanovićem koji je u utorak poslijepodne još uvijek bio nedostupan policiji.

Načelnik dubrovačke policije nije nam mogao reći više detalja o tijeku istrage, kao niti informacije o eventualnim tragovima koji bi vodili do uhićenja Cvitanovića.

"U interesu kriminalističke istrage i potrage za osumnjičenim ne bih izlazi u javnost s podacima kojima raspolažemo. Mogu samo reći da na terenu imamo dovoljan broj ljudi koji tragaju za osumnjičenim, i kada budemo imali konkretne podatke s njima ćemo izaći u javnost." - kazao je Krešić.

Jakša Cvitanović Cvik pobjegao je u nedjelju dvojici policajaca nakon što je u uhićen Veloj Luci zbog pokušaja ubojstva svojeg dugogodišnjeg prijatelja Rine Cetinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim izjavama, do sukoba između Cvika i Cetinića navodno je došlo zbog jedne ženske osobe, no upućeniji tvrde kako je riječ o obračunu unutar tamošnjeg narko miljea kojemu navodno obojica pripadaju.

Cetinić je u obračunu imao sreću nakon što ga nije pogodio niti jedan metak koji je iz pištolja u njegovom smjeru ispucao Cvitanović. No, nakon toga Cvik je prišao Cetiniću i pištoljem ga izudarao po glavi uslijed čega je ovaj zadobio teške tjelesne ozljede čeljusti.

Cvitanovića je prije nekoliko mjeseci kao glavnog korčulanskoga narko dilera javno prokazala saborska zastupnica iz Ruža Tomašić koja je nakon svojeg istupa dobila policijsku zaštitu.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara