U požaru uništena kuća Johnnyja Casha

KUĆA u Old Hickory Lakeu u kojoj je više od 30 godina živio legendarni američki country i rock and roll pjevač Johnny Cash uništena je u utorak u požaru, javljaju američki mediji. Cash i njegova supruga June Carter Cash u kući su živjeli od kraja 60-ih do 2003. kada su umrli.

Kuća koja se nalazi na oko 30 kilometara od Nashvillea, bila je mjesto gdje je Cash napisao mnoge svoje pjesme, zabavljao američke predsjednike, te ugostio brojne kolege glazbenike i obožavatelje.

Požar je izbio oko 13.40 sati po lokalnom vremenu, a iako su vatrogasci ubrzo stigli na mjesto događaja požar nije bilo moguće ugasiti obzirom da je kuća dobrim dijelom bila izrađena od drveta. Nekoliko sati kasnije na mjestu gdje je do jučer stajala kuća ostalo je zgarište sa zidanim dimnjakom i čeličnom konstrukcijom.

Brzom širenju plamene stihije pomoglo je gorenje zapaljivog sredstva za zaštitu drvenih površina kojim su nedavno premazani vanjski dijelovi kuće kao i pojedini drveni dijelovi unutar objekta.

Zaštitno sredstvo primijenjeno je kako bi se kuća konzervirala i očuvala kao svojevrsni spomenik posvećen životu i djelovanju Johnnyja Casha.

Kuću s okućnicom je u siječnju 2006. kupio Barry Gibb, član Bee Geesa, koji je sa svojom suprugom Lindom kuću namjeravao obnoviti i useliti se u nju.

Johnny Cash i June Carter Cash živjeli su u kući od svoga vjenčanja, a unatoč tome što su imali i kuću na Jamajci te još jednu kuću u Tennesseeju, kuću u Old Hickory Lakeu su smatrali svojim jedinim pravim domom.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara