U Puli 163 studenta dobila stipendiju od 500 kuna mjesečno

U Puli 163 studenta dobila stipendiju od 500 kuna mjesečno

Foto: FAH

ZA OVU akademsku godinu stipendiju grada od 500 kuna na mjesec primila su 163 pulska studenta kojima je u ponedjeljak na svečanom potpisivanju ugovora gradonačelnik Boris Miletić čestitao i poručio kako je znanje najvrjednije što čovjek može posjedovati i što mu nitko ne može oduzeti.

“Svi mi koji želimo zasnivati razvoj svoje lokalne zajednice na znanju, trebamo i ulagati u znanje te za to stvoriti preduvjete, što naposljetku i činimo“, rekao je Miletić te dodao kako ga veseli što Pula ima mnogo kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipendije su dobili studenti koji studiraju na fakultetima koji, po podatcima Zavoda za zapošljavanje, pripadaju deficitarnim zanimanjima. To su doktori medicine te magistri edukacije matematike, geografije, fizike, kemije i informatike.

U ovoj akademskoj godini Pula je dodijelila 163 stipendije od 500 kuna na mjesec, za što je u proračunu osigurano 570 tisuća kuna. Osim stipendija za izvrsnost, taj grad dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima koje su od ove godine za studente koji studiraju izvan Pule povećane sa 600 na 800 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara