U Rijeci regionalna radionica o kulturnom turizmu

U sklopu projekta "Od turizma i kulture do kulturnog turizma: Strategija razvoja" održana je danas u riječkoj Gospodarskoj komori regionalna radionica o uključivanju kulturnog sektora u turistički proizvod odredišta.

Ministarstvo turizma naručilo je izradu strategije od Instituta za turizam, a radionice u osam regija provode Institut i Hrvatska gospodarska komora.

Renata Tomljenović iz Instituta za turizam rekla je da je, prema podacima Svjetske turističke organizacije, oko 37 posto svih međunarodnih putovanja motivirano kulturom. Predviđa se da će se zanimanje za takve turističke posjete do 2020. godišnje povećavati 15 posto.

Istraživanja, pak, Instituta za turizam pokazala su da se potražnja inozemnih turista za kulturnim turističkim proizvodom na Jadranu udvostručila u posljednjih pet godina. S druge strane, gosti nisu posve zadovoljni kulturnom ponudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga se regionalnim radionicama i dijalogom predstavnika kulturnog i turističkog sektora nastoji kreirati mehanizme za učinkovit razvoj kulturnog turističkog projekta.

Na radionici u Rijeci sudjelovalo je desetak turističkih i kulturnih djelatnika.

Nakon provedbe regionalnih radionica Institut za turizam, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture i Hrvatska turistička zajednica oblikovat će strateške mjere i projekte razvoja kulturnog turizma.

(Hina) hšup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara