U Rijeci uhićena petorica krijumčara oružja

U Rijeci uhićena petorica krijumčara oružja

RIJEČKA i karlovačka policija zajedničkom su akcijom razotkrile organiziranu skupinu krijumčara oružja. Riječ je o petorici muškaraca u dobi između 28 i 58 godina, koji su kazneno prijavljeni zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava. Trojica od njih će danas biti privedeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske, Vitomir Bijelić, rekao ja kako ovaj slučaj nije direktno povezan sa slučajem ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, ali kako se takva povezanost ne može u potpunosti isključiti.

Tijekom višemjesečne istrage policija je pretražila stanove u vlasništvu 11 osoba s područja Rijeke, Vrbovskoga i Ogulina. Pretragama su pronađeni veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, dva ručna raketna bacača, nekoliko pištolja, poluautomatskih i automatskih pušaka te 4.000 komada streljiva. Riječ je o oružju vojnog porijekla, a neki su komadi bili prerađivani. Prema Bijelićevim riječima, riječ je o preradama kao što je pretvaranje plinskog pištolja u malokalibarski, ugradnjom optike za preradu u snajpersko oružje ili ugradnja prigušivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako među privedenima nema osoba koje su zaposlene u policiji ili su djelatne vojne osobe, a svu petoricu čeka zatvorska kazna u trajanju do pet godina zatvora.

I.M.
Foto: MUP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara