U RUSIJI PROSVJED ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU

Više od milijun zaposlenika u javnom sektoru trebalo bi u srijedu diljem Rusije na razne načine sudjelovati u općem štrajku sazvanom zbog zahtjeva za povećanjem plaća.

Prosvjed je organiziran u cijeloj Rusiji na poziv sindikata, a više od 15.000 ljudi već je prosvjedovalo u regiji Primorje, na krajnjem istoku zemlje. U najvećem gradu Vladivostoku je oko 3.000 prosvjednika tražilo "pravedne plaće za učitelje i liječnike" kako bi mogli imati "dostojanstven život", javila je novinska agencija France Presse.

Kako su u Moskvi dozvoljeni javni skupovi sa samo 800 sudionika, sindikati će organizirati da se raznim lokacijama u gradu svakih sat vremena smjenjuju upravo tolike skupina ljudi, rekao je u izjavi za Interfax predsjednik moskovskog gradskog odbora Ruskog sindikata djelatnika u narodnom obrazovanju i znanosti Sergej Kuzin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zasad nije bilo incidenata, a oko zgrade ruske vlade, gdje se okupila prva skupina prosvjednika, pojačane su policijske snage, javio je Itar-Tass.

Radio "Eho Moskve" javio je da prosvjednici traže povećanje plaća u ovoj godini za 50 posto, a u idućoj godini još 1.5 posto više.

(Hina) xkga ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara