U SCG bez komentara o avisu Hrvatskoj

BEOGRADSKI elektronski mediji i tek poneki pisani, prenose u srijedu informaciju o pozitivnom avisu Hrvatskoj za početak pregovora o pridruživanju Europskoj uniji.

Beogradski dnevnik "Blic", pod naslovom "Hrvatska ispunila uvjete", donosi vijest o tome da Europska komisija dala pozitivno mišljenje Hrvatskoj, "ocjenjujući da je ta zapadnobalkanska zemlja u velikoj mjeri ispunila političke i ekonomske kriterije za početak službenih pregovora", te će se o njenom statusu kandidata odlučivati na summitu EU u lipnju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto širi tekst agencije Beta prenosi dnevnik "Danas". U njemu se navodi da je "najvažniji dio avisa ocjena o ispunjavanju političkih kriterija, a u hrvatskom slučaju od posebne je važnosti ocjena o suradnji zemlje s Haaškim sudom, budući da pojedine članice EU, u prvom redu Velika Britanija, najavljuju da neće podržati kandidatski status Hrvatske bez pune suradnje s Tribunalom".

Radio B92 u svojim jutarnjim vijestima je istakao činjenicu da je glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte dala pozitivno mišljenje o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom, što je doprinijelo pozitivnom mišljenju EU o Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara