U Siriji boravi oko 300 Hrvata, za sada nisu u opasnosti

U Siriji boravi oko 300 Hrvata, za sada nisu u opasnosti

Foto: AFP

SVI HRVATI koji se nalaze u Siriji su dobro, živi su i zdravi i nisu u neposrednoj opasnosti, doznaje se iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Jandrokovićevo je ministarstvo u stalnim kontaktima s hrvatskim veleposlanstvom u Kairu, kao i s počasnim konzulom u Siriji.

Predstavnici hrvatske diplomacije održali su sastanak s hrvatskim tvrtkama koje posluju u Siriji i tamo imaju radnike. Dobili su uvjerenje da je za sada sve u redu, međutim MVPEI izdao je upozorenje kako bi se situacija mogla pogoršati. Za sada nije izdana preporuka za povlačenjem hrvatskih državljana iz Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Siriji trenutno ima oko 300 Hrvata, od čega su oko 250 radnici na privremenom boravku. Oko 50 Hrvata stalno boravi u Siriji.

Amerikanci napuštaju Siriju

Podsjećamo, SAD su već upozorile svoje državljane da napuste Siriju, nakon što je prije nekoliko dana došlo do incidenta tijekom kojeg je vojska pucala po antivladinim prosvjednicima. U nekoliko gradova ubijeno je više stotina ljudi. Amerikanci su već naredili povlačenje nepotrebnog osoblja iz svojih diplomatskih predstavništava, te razmatraju uvođenje sankcija Siriji.

Vojska je po građanima pucala i u predgrađima Damaska. Nepotvrđeni izvještaji kažu da se pucnjava nastavila i danas. "I dalje pucaju po narodu, ali mi pružamo otpor", kazao je lokalni aktivist Abazid Abdullah AFP-u. Aktivisti tvrde da je u sukobima od sredine ožujka ubijeno više od 350 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara