U Skopju se kolačima iz slastičarnice otrovalo više od 250 ljudi

U Skopju se kolačima iz slastičarnice otrovalo više od 250 ljudi

VIŠE od 250 ljudi se otrovalo pokvarenim kolačima iz jedne slastičarnice u Skopju, izvijestilo je makedonsko ministarstvo zdravstva. Kako prenosi televizijska postaja A1, svi koji su u bolnicu stigli sa simptomima trovanja hranom, tijekom proslave završetka Ramazana, jeli su kremaste kolače iz iste slastičarnice.

Liječnica epidemiologinja u Klinici Skopje, dr. Blagica Joksimović, rekla je kako je, sa simptomima trovanja, u bolnicu zasad stiglo 257 osoba te kako ih je većina, nakon pružene liječničke pomoći, puštena na kućnu njegu, dok je 57 osoba, s težim simptomima trovanja, zadržano na bolničkom liječenju.

"Većina pacijenata pokazuje simptome zaraze salmonelom - imaju povišenu temperaturu, proljev, povraćaju i osjećaju bolove u zglobovima i mišićima", navela je Joksimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon masovnog trovanja, sanitarna inspekcija je poslana u brojne slastičarnice diljem Makedonije, kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. Slastičarnica zbog koje su brojni stanovnici Skopja završili u bolnici, odmah je zatvorena.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara