U Smederevu istraga protiv oca koji je kćerke natjerao na prostituciju

NALOGOM Okružnog suda u Smederevu u Srbiji pokrenuta je istraga protiv 52-godišnjeg R.J. iz jednog sela kod Smederevske Palanke zbog osnovane sumnje da je svoje dvije maloljetne kćerke prisiljavao na bavljenje prostitucijom, piše Blic.

Kako se navodi u istražnom nalogu, osumnjičeni R.J. je početkom studenog prošle godine s vlasnicima dvaju noćnih klubova u Tutinu sklopio ugovore po kojima će njegove dvije kćeri, 16 i 17 godina, u klubovima raditi kao konobarice.

Djevojke su, osim posluživanja i točenja pića, mušterijama nudile i seksualne usluge za novac, piše Blic. Postoje indicije da je u cijelom slučaju bilo i zloupotrebe droge, a svi detalji trebali bi biti poznati po završetku istrage.

Osumnjičenik, koji od obrazovanja ima svega 5 razreda osnovne škole, zarađeni je novac uzimao od kćerki i uglavnom ga trošio na alkoholiziranje, navodi list. Maloljetnice su nakon otkrivanja slučaja smještene u Sigurnu kuću u Beogradu, a radi toga jer dolaze iz male sredine policija taji njihov identitet.

Policija R.J. tereti za trgovinu ljudima, jer je kćerke prisiljavao na prostituciju iz koristoljublja, a stariju je kćer, tada 15-godišnjakinju, natjerao da osnuje izvanbračnu zajednicu s dvojicom starijih muškarca i jednim maloljetnikom od kojih je zauzvrat primao novac i poklone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istražnom zahtjevu se navodi i da je R.J. u svojoj kući na Božić pokušao obljubiti stariju kćer, ali djevojka se na sreću obranila. Okružno tužiteljstvo zbog toga ga tereti za krivično djelo pokušaja nedozvoljene spolne radnje.

U selu R.J.-a poznaju kao osobu sklonu alkoholu i fizičkom zlostavljanju obitelji koja živi od socijalne pomoći. Od 18. siječnja ove godine nalazi se u pritvoru gdje čeka početak sudskog procesa.

Foto: Arhiva

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara