U SPLITU ASH, ZANE, KUMD I JSDS ZAJEDNO NA IZBORE

AKCIJA socijaldemokrata Hrvatske (ASH), Zajednice nezaposlenih (ZANE), Koordinacija udruga malih dioničara Hrvatske (KUMD) i Jadranska socijaldemokratska stranka (JSDS) izići će zajedno na iduće izbore i surađivati nakon njih, objavili su danas njihovi čelnici.

Oni su pred novinarima potpisali izborni i poslijeizborni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Hrvatski sabor.

Mate Buljubašić, dopredsjednik ASH i predsjednik splitskoga Gradskog odbora stranke, izrazio je nadu da će prijedlog te stranke o poništenju pretvorbe i privatizacije dobiti potporu u novom saborskom sazivu, što znači "povrat imovine radnicima, a tajkunima sud". "Jedino će tako na vidjelo izići tajkuni koji su nastali kao miljenici HDZ-a, ali i oni nastali za vladavine SDP-a", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica ZANE-a Verica Gregov poručila je nezaposlenima u Dalmaciji, kojih ima 90 tisuća, da na izborima imaju priliku glasovati sami za sebe, a ne za druge te ih pozvala da glasuju za njihovu koaliciju.

Dopredsjednik KUMD-a Jakov Juretić kazao je kako se žestoko suprotstavlja kandidaturi Slavka Linića u Splitu, t.j. 10. izbornoj jedinici. "Kandidatura Slavka Linića nije samo uvredljiva za nezaposlene i bivše radnike uništenih tvrtaka nego je bahata provokacija", ustvrdio je. Objasnio je da je njegovo stajalište rezultat toga što Linić smatra, što je i javno rekao na skupu gospodarstvenika u Opatiji, da je svaka posrnula tvrtka kao strvina na ulici koju treba ukloniti, a ne da ju treba spašavati.

Predsjednik JSDS-a Boris Kovačić kazao je kako će njihova koalicija sigurno imati veliku potporu građana koji nisu unaprijed odlučili glasovati za, kako je kazao, veće ili manje zlo - HDZ ili SDP.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara