U Splitu dvojica braće otela petoricu mladića i ukrali im pola milijuna kuna

DVOJICA braće, 31-godišnji Ozren i 20-godišnji Duje Ordulj, u četvrtak su oko 20 sati, iz splitskog trgovačkog centra Joker, oteli petoricu mladića te im ukupno ukrali više od pola milijuna kuna.

Četvorica maloljetnika, u dobi od 17 godina, i njihov 19-godišnji prijatelj, zabavljali su se u restoranu Sky. S obzirom da su sa sobom imali veću količinu novca, koju su, kako se neslužbeno doznaje, dobili na klađenju, zapeli su za oko braći Ordulj. Mladići se navodno nisu od ranije poznavali.

Ordulji su im zaprijetili smrću pa su im preplašeni mladići predali mobitele, nakit i oko 35.000 kuna, koliko su imali sa sobom. No, lopovi ni tu nisu stali - natjerali su mladiće da siđu u garažu trgovačkog centra, gdje su bili parkirani njihovi automobili.

Pohlepa bez kraja

U Audiju A6, koji se nalazi u vlasništvu 17-godišnjeg Z. L. pronašli su još jedan mobitel i dodatnih 22.000 eura. Tada su dvojicu 17-godišnjaka natjerali da sjednu u Audi, za čiji je upravljač sjeo Ozren Ordulj, dok su drugu dvojicu maloljetnika i 19-godišnjaka utrpali u Passat, kojim je upravljao Duje Ordulj.

Zatim su se otmičari s mladićima zaputili do Sirobuje, gdje su pokušali naći muškarca od kojeg je Z. L. kupio Audi, kako bi i od njega iznudili novac. Nakon što u tome nisu uspjeli, mladiće su vratili kućama, uz prijetnju da će ubiti i njih i njihove obitelji, prijave li ih policiji.

Opljačkali još jednog maloljetnika

U pljačkaškom pohodu dvojice braće stradao je i maloljetni S. A. iz Makarske, od kojeg su, uz prijetnje smrću, Ordulji iznudili gotovo 300 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policiji je iznude i otmicu prijavio otac jednog od opljačkanih mladića, no policija, u svrhu zaštite maloljetnika, nije željela iznositi više detalja.

Oteti zbog "života na visokoj nozi"

Doznajemo kako je roditelj jednog od maloljetnika koji su zapeli za oko braće Ordulj, duže vrijeme štedio za sina. Mladić je taj novac nedavno i dobio te je dio ušteđevine, s prijateljima, uložio u športske kladionice.

Sportska i kladioničarska sreća mladiće je poslužila pa im se uloženi novac višestruko vratio. Znatne dobitke trošili su po hotelima i restoranima, pa je upravo taj "život na visokoj nozi" zapeo za oko njihovih otmičara.

Braća na mjesec dana smještena u pritvor

Od policije doznajemo kako braća Ordulj nisu od ranije poznata zbog sličnih kaznenih djela. Spominje ih se tek u policijskoj evidenciji s početka 90-ih godina, no sve je to ili izbrisano, jer je riječ o manjim prekršajima, ili otišlo u zastaru.

Nakon što su u nedjelju uhićeni, izvedeni su pred istražnog suca. Ondje su se branili šutnjom. Sudac im je odredio jednomjesečni pritvor. Istraga je u tijeku.

I.M.
Foto: Ballota (skyscrapercity.com)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara