U Srbiji se srušio avion koji je putovao za Hrvatsku

U Srbiji se srušio avion koji je putovao za Hrvatsku

KAKO izvještava srpska novinska agencija Tanjug, u Srbiji se u ponedjeljak srušio sportski avion koji je letio iz Bugarske prema Hrvatskoj, pri čemu su poginula četiri putnika.

Šest sportskih aviona krenulo je na natjecanje u Osijek, pri čemu ih je na odredište stiglo samo pet.

Jedan je avion pao jugoistočno od srpskog Paraćina, u Kučevskim planinama, i to u predjelu koji je teško dostupan. No, zaječarska je policija uspijela pronaći četiri poginula putnika te avion, za kojega srpske agencije izvještavaju da je bugarski.

Među poginulima su, kako izvještava agencija Tanjug, tri muškarca i jedna žena.

No, suprotno tomu, novinska agencija Focus donosi neslužbene informacije o tomu kako bugarsko ministarstvo za transport poriče da je avion bio bugarski.

Naime, kako prenosi Focus, avion nije bio bugarski, nego je samo uzletio iz Bugarske, pri čemu je tu najvjerojatnije nastala zabuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u izvješću za novinare ministarstva za transport, od šest aviona koji su letjeli prema Hrvatskoj, četiri su bila francuska, a dva švedska, pri čemu su Bugarsku napustilili oko 10 sati ujutro.

No, budući se istraga vodila u Srbiji, samo srpske vlasti mogu potvrditi nacionalnost pilota, također stoji u izjavi iz ministarstva za transport.

Kako izvještavaju srpski mediji, srušeni avion imao je bugarske registracijske oznake.

Da su podaci o tomu čiji je srušeni avion doista, svjedoči i podatak da švicarski Blick javlja kako se među poginulima nalaze švicarski bračni par te dva francuska državljana.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara