U Srbiji troje mrtvih od posljedica hladnog vremena

TIJEKOM noći od utorka na srijedu u Srbiji je od posljedica hladnoće umrlo troje ljudi, javili su u srijedu navečer beogradski elektronski mediji.

Kako je priopćila policija, u napuštenoj kući bez vrata i prozora u središtu Kragujevca, tijekom noći smrznuo se beskućnik star 54 godine.

U Leskovcu, u romskom naselju, također u kući bez vrata i prozora, od hladnoće je umro muškarac star 49 godina, a dežurna medicinska ekipa u Subotici pronašla je smrznutog, najvjerojatnije također beskućnika, 37-godišnjeg Žarka Prvolja.

Ranije je javljeno da je nedjelju ispod beogradskog mosta Gazela nađeno tijelo zasad neidentificiranog muškarca, za kojega se pretpostavlja da je bio beskućnik, ali još nije poznato je li njegova smrt posljedica smrzavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature na sjeveru zemlje, u Vojvodini i Beogradu ovih su dana bile između minus 13 i minus šest stupnjeva Celzijusa, dok je na jugu zemlje, posebno na Sandžaku, protekla noć bila najhladnija u proteklih nekoliko desetljeća.

Kako javljaju elektronski mediji, u Prijepolju je u srijedu ujutro izmjerena temperatura od minus 21 stupnja, u Novoj Varoši minus 27, a u Sjenici minus 33.

Odlukom Naftne industrije Srbije (NIS), s obzirom na manji dotok plina iz Rusije, plin je obustavljen za 187 industrijskih proizvođača, a elektrane su u svim većim gradovima nedostatak plina nadomjestile mazutom.

NIS je u srijedu priopćio da na zalihama ima oko 103 tone mazuta, što jamči stabilnu i redovnu opskrbu svih toplana u Srbiji koje su umjesto plina prešle na mazut.

Inače, potrebne količine plina u Srbiji u zimskim uvjetima su 10 milijuna kubičnih metara na dan, a posljednjih dana isporuke plina su smanjene na sedam milijuna.

Kako je za Radio B92 u srijedu izjavio Laza Đurđević iz NIS-a, učinjeno je sve što je bilo moguće da se održi grijanje stanovništva u gradovima, a situaciju mogu popraviti samo veće količine plina iz Rusije, ili temperature "malo bliže nuli".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara