U Srbiji započela izborna šutnja uoči predsjedničkih izbora

U PONOĆ u noći sa četvrtka na petak u Srbiji je počela dvodnevna izborna šutnja koja će potrajati do nedjelje 13. lipnja u 20 sati kad se zatvaraju birališta u Srbiji, na kojima će oko 6,5 milijuna birača moći glasati za jednog od ukupno 15 kandidata za budućeg predsjednika Srbije.

Od ukupno 15 kandidata, prema dosadašnjim ispitivanjima javnog mnijenja, tek četvorica će dobiti značajniji broj glasova: zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić, potpredsjednik Demokratske stranke Srbije i kandidat vladajuće koalicije u Srbiji Dragan Maršićanin, te biznismen Bogoljub Karić, kojem pojedine agencije predviđaju čak bolji rezultat u prvom krugu izbora od kandidata vladajuće koalicije Maršićanina.

U nedjelju, 13. lipnja, u sedam ujutro bit će otvoreno ukupno 8596 biračkih mjesta, od kojih na Kosovu 245, 33 u inozemstvu i 15 u zatvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na ovim izborima po prvi puta glasanje je omogućeno i državljanima Srbije u inozemstvu, te će u 17 zemalja biti otvorena ukupno 33 biračka mjesta, na kojima može glasati oko osam tisuća birača koji ispunjavaju uvjete i koji su se prethodno prijavili diplomatskim organima SCG u tim zemljama.

Kako se predviđa, pobjednik neće biti određen u prvom, već u drugom krugu, koji će se održati za dva tjedna, u nedjelju 27. lipnja.

(Hina) xttag yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara