U srpskom promotivnom spotu za CNN prikazana rumunjska crkva

SNIMATELJIMA promotivnog spota Srbije, koji je izrađen po narudžbi Turističke organizacije Srbije, a koji se u srijedu počeo prikazivati na CNN-u, potkrala se nemala pogreška - u jednoj je sceni prikazana crkva s rumunjske strane Dunava.

Redakciji beogradskog Blica javio se čitatelj koji je prepoznao rumunjsku crkvu jer često boravi na tom pograničnom području. "Pitam se samo je li u promociji sudjelovalo i rumunjsko ministarstvo turizma." - jedna je od njegovih opaski.

Direktor Turističke organizacije Srbije (TOS) Miodrag Popović potvrdio je da se radi o crkvi s rumunjske strane Dunava, ali i rekao da ne vidi što je u tome loše.

"Crkva se nalazi na drugoj strani Dunava, a pola rijeke je naše. Što je trebalo napraviti, zamagliti crkvu? Jednostavno, prikazali smo Dunav na čijoj se drugoj strani nalazi crkva. To smo stavili jer je prizor s tom crkvom jednostavno lijep." - kazao je Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljnim se pregledom ipak može vidjeti da je crkva zumirana, kao i to da je prikazana rumunjska, a ne srpska strana Dunava, piše srpski list.

TOS je na svojim internet stranicama prije nekoliko dana najavio početak ove promotivne kampanje koja bi trebala trajati četiri mjeseca, tijekom kojih će dva različita spota trajanja 40 sekundi na CNN-u biti emitirani 507 puta.

V.Š.
Screenshot: TOS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara