U ´STUDIJU D´ OTVORENA IZLOŽBA DUŠKA ŠIBLA

Prva izložba slika Duška Šibla s pejzažnim motivima otvorena je večeras u galeriji ´Studio D´ u Zagrebu.

Za novi ciklus slika, nastao prošle godine, Duško Šibl, slikar koji umjetnički djeluje i živi u Dubrovniku, Zagrebu i Londonu, slikao je dubrovačke i konavoske krajolike.

Na izložbi ´Pejzaži´ u ´Studiju D´ izložio je dvadeset akrilika s motivima crkvica, morskih prudova, borova i čempresa, koji se tamnozelenom, gotovo crnom bojom, urezuju u modro nebo.

U slojevitu prikazu toplih ljetnih tonova Šibl koristi izuzetno tonski razrađene i posložene narančaste, zelene, modre i žute, a posebnost slike gradi harmoničnim spletom kolorita, zapisao je u katalogu izložbe Andrija Seifried.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako kontinentalac, Šibl se tom izložbom dokazuje kao zaljubljenik primorskog krajolika, napomenuo je Seifried, dodavši kako je kompozicijom stabala u novom ciklusu umjetnik zasigurno pronašao alternativu svojim uobičajenim poetskim ´tijelima u pokretu´.

Duško Šibl (Zagreb 1951.) diplomirao je komparativnu književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1982. na Byam Shaw School of Art u Londonu, u kojem je 1986. završio i postdiplomski studij na Royal College of Art.

Izložba ´Pejzaži´ otvorena je do kraja siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara