U subotu prosvjed protiv gradnje odlagališta naTrgovskoj gori

Nevladine ekološke udruge KAOS iz Hrvatske Kostajnice i Unski smaragdi iz Bihaća organiziraju u subotu, 5. travnja, u gradovima na rijeci Uni u Hrvatskoj i Bosni i Hrvatskoj, od Jasenovca do Srba, mirni prosvjed protiv moguće gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori kod Dvora, izvijestio je danas predsjednik KAOSa Danijel Pavlić.

Organizatori prosvjeda pozvali su građane Jasenovca, Hrvatske Dubice i Kozarske Dubice, Hrvatske Kostajnice i Bosanske (Srpske) Kostajnice, Dvora i Bosanskog Novog (Novoga Grada), Bosanske Otoke i Krupe, Bihaća, Martin Broda i Srba da u subotu pet minuta do 12 sati izađu na obalu Une, uhvate se za ruke i time iskažu svoje neslaganje s mogućnošću gradnje odlagališta nuklearnog otpada u Pounju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izađite 5. travnja na Unu, na najbližu obalu ispred svojih kuća i dignite svoj glas protiv gradnje odlagališta na Trgovskoj gori. Pokažimo zajedno koliko nam je stalo do očuvanja rijeke Une i njezine čistoće, koliko nam je svima stalo do lijepog i zdravog okoliša, jer zaista je pet minuta do 12 da spriječimo gradnju odlagališta u Pounju", pozvali su organizatori prosvjeda.

Prosvjede protiv moguće gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori svojim zaključkom podržalo je i Gradsko vijeće Hrvatske Kostajnice, priopćio je predsjednik Vijeća Vladimir Ikšić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara