U tijeku je akcija uhićenja Župljaninovih pomagača u Srbiji

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Srbije i Tužiteljstvo za ratne zločine započeli su zajedničku akciju privođenja sedmero pomagača haškog optuženika za ratne zločine, Stojana Župljanina.

"U tijeku je saslušanje više osoba osumnjičenih za pomaganje pri skrivanju i pribavljanju lažnih dokumenata haškog optuženika Stojana Župljanina", kazao je za agenciju Beta glasnogovornik Tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Na saslušanje će biti privedeno 30-tak osoba

U navedenoj operaciji trebalo bi biti saslušano oko 30-tak osoba, za koje se vjeruje kako je formiralo mrežu pomagača odbjeglom ratnom zločincu Župljaninu. "Osim ovih osoba koje su saslušane u svojstvu osumnjičenih za pomaganje haškim bjeguncima, u pretkaznenom postupku je trenutno više od 30 osoba", rekao je Vekarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao kako je tužiteljstvo "došlo do interesantnih podataka", navodeći da su saznali kako je Župljanin "osim u Srbiji, boravio u još četiri države, da je bio na raznim javnim događanjima poput svadbi i posjeta toplicama....".

Podsjetimo, Župljanin je uhićen 11. rujna 2008. godine u Pančevu, nakon devet godina skrivanja. Tada je odbio primiti hašku optužnicu tvrdeći kako on nije Župljanin, već Branislav Vukadin. Deset dana nakon uhićenja u Srbiji, prebačen je u Haški pritvor, a na prvom pojavljivanju pred sudom kazao je kako se ne osjeća krivim za navode u optužnici.

K.S.
Foto: Blic(Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara