U ´TREŠNJI´ PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA ´MENI TI TO NIJE BAŠ...´

Zagrebački plesni ansambl večeras je premijerno u zagrebačkom kazalištu ´Trešnja´ izveo predstavu ´Meni ti to nije baš...´ koreografkinje Irme Omerzo.

Predstava je praizvedena prošlog ljeta u istarskom gradiću Svetvinčentu u sklopu 3. festivala plesa i neverbalnog kazališta.

Po riječima koreografkinje Irme Omerzo, predstava obrađuje temu koja je izravno pogađa u njezinoj profesiji, a to su problemi suvremenog plesa i plesača u Hrvatskoj, nastali većinom zbog nerazumijevanja suvremenog plesa kao umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Plesači u predstavi ispituju pisana i nepisana pravila unutar jednog društva, pitanje smještanja pojedinca u društvenom sustavu i stvaranja vlastitog identiteta u njemu. Osim pokretima, oni su svoje stavove o pojedinim problemima izrazili govorom.

U predstavi plešu Andreja Široki, Darija Doždor, Ognjen Vučinić, Pravdan Devlahović, Roberta Milevoj, Zrinka Lukčec i Zrinka Šimičić.

Scenografkinja je Anastazija Debelli, a autor glazbe Aleksandar Antić iz splitske hip-hop skupine ´The Beat Fleet´. Kostime su radile Josipa i Marijana Bronić, a autor svjetla je Branko Cvjetičanin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara