U tunelu Javorova kosa smrtno stradalo troje članova obitelji Giannini

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 16 sati u tunelu Javorova kosa na autocesti Zagreb - Rijeka smrtno su stradali 34-godišnji Roberto Giannini, njegova 33-godišnja supruga Daniela i njihova godinu i pol stara kćer Laura iz Labina. Druga kćer, 3-godišnja Leonarda Giannini, stravičnu nesreću je čudom preživjela.

Pouzdano je utvrđeno da se nesreća, u kojoj se automobil "Lancia Dedra" sudario s tegljačem, dogodila nekoliko trenutaka nakon što je vozač automobila iz svoje trake koja vodi prema Rijeci, prešao u suprotni kolnički trak kojim je prolazio tegljač čiji je vozač autocestom vozio u smjeru Zagreba.

Franko Pateani, vozač tegljača, nakon nesreće je rekao kako se u tunelu iznenada na njegovoj prometnoj traci našao automobil u koji je velikom brzinom udario. Vozač kaže kako je pokušao zakočiti ali je "Lancia", čiji vozač Roberto čini se uopće nije kočio, velikom brzinom naletjela na prednji lijevi dio kabine kamiona.

"Lancia" je prilikom udara smrskana gotovo do neprepoznatljivosti, a u njoj su u tom trenutku smrtno stradale tri osobe. Kamion je produžio još nekoliko metara pri čemu je prisebni vozač uspio smanjiti brzinu te je udario u "Grand Cherokee" koji je također vozio prema Rijeci. Na sreću u " Cherokeeju" nitko nije stradao.

Nekoliko trenutaka zatim sav promet na tom djelu je stao, a iz slupane "Lancie" čuo se dječji plač 3-godišnje Leonarde koju su drugi vozači uspjeli izvući iz olupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonarda je kolima Hitne pomoći prebačena u KB Rijeka na Sušaku gdje je operirana. Sinoćnje posljednje informacije govorile su da je njeno stanje stabilno, a danas tijekom jutra do doktora u bolnici na Sušaku nismo mogli doći.

Za sad nije pouzdano utvrđeno je li vozač "Lancie" u suprotni trak prešao kako bi pretjecao vozilo ispred sebe, ili je zaspao.

Dežurni službenik Operativno-komunikacijskog centra riječke policije rekao nam je da se nesreća dogodila nakon što je osobni automobil prešao u suprotni trak, te da bi više detalja trebalo biti objavljeno u narednim danima nakon što istražni sudac prikupi sve relevantne podatke.

I.K.
Foto: RTL vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara