U turističkoj sezoni kontakt policajci i na obali

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) planira tijekom turističke sezone proširiti pilot projekt "Policija u zajednici" i na nekoliko priobalnih turistička mjesta, najavio je danas ministar Šime Lučin.

Za sada nije određeno na koja bi se mjesta taj pilot projekt trebao proširiti, no radit će se o prepoznatljivim turističkim destinacijama, rekao je ministar unutarnjih poslova Šime Lučin na konferenciji za novinare, nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Sjednica, zatvorena za javnost, održana je u Ravnateljstvu policije u Zagrebu.

"Vjerujem da ćemo do turističke sezone to ostvariti u barem nekim destinacijama", kazao je, dodajući da realizacija ovisi o tome hoće li se u narednih nekoliko mjeseci uspjeti provesti dodatna edukacija novih "kontakt" policajaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot projekt "Policija u zajednici" je nakon višemjesečnih priprema sredinom travnja pokrenut u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Sisku i Požegi. Na ulicama tih gradova tada su se pojavili prvi kontakt policajci, koji bi u suradnji s građanima trebali rješavati probleme bitne za sigurnost lokalne zajednice.

Dosadašnju provedbu tog projekta ministar Lučun ocijenio je vrlo uspješnom.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara