U utorak konzultacije o formiranju nove srbijanske vlade

PREDSJEDNIK Skupštine Srbije i vršitelj dužnosti predsjednika Republike Dragan Maršićanin pozvao je u ponedjeljak šefove zastupničkih klubova u parlamentu na konzultacije o formiranju nove republičke vlade.

Konzultacije će biti održane u utorak prijepodne u Skupštini Srbije, a prema Ustavu Srbije, predsjednik Srbije predlaže Skupštini mandatara za sastav nove vlade, nakon što sasluša mišljenje predstavnika parlamentarne većine.

Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice je ponovila prethodnih dana da je za nju prihvatljiva jedino manjinska vlada, koju bi ta stranka formirala s G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicijom Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, dok će podršku tražiti od Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Živkovića, ili - ako to, kao i u slučaju izbora predsjednika parlamenta, demokrati odbiju - od Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića.

Osim tih pet stranačkih lista, u parlament je, kao pojedinačno najjača, ušla Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, čiji je prijedlog za formiranje većinske vlade Demokratska stranka Srbije odbila.

(Hina) xtta ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara