U Velikoj Britaniji majka trovala dijete da bi mogla mirno spavati

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija

U VELIKOJ BRITANIJI sebična je majka davala tablete za smirenje jednogodišnjem sinu kako bi ona mogla mirno spavati. Laura Vestuto, 28-godišnja majka, osuđena je na šest godina zatvora zbog zločina koji se dogodio 2007. godine.

Majka je potajno trovala dijete dok je dječakov otac radio ili dok bi spavao. Yilmaz Hassan, otac djeteta izjavio je kako ta kazna nije dovoljna jer majka uopće nije pokazala kajanje zbog zločina koji je činila nad djetetom. "Nije pravedno prema Renzu", kaže otac za britanski The Sun. Majka je svakodnevno davala dječaku tablete u mlijeko i sok za koje je imala liječničko dopuštenje uzimanja. Gomilala je zalihe tableta godinama i sama ih nikada nije uzimala.

Tužiteljica je izjavila da su rezultati testova obavljenih na dječaku pokazali kako je dječakovo tijelo bilo izmučeno velikim brojem sedativa koji su uzrokovali njegovu smrt. Dječak je umro tako što se usred noći probudio jer je ostao bez zraka, liječnici su dali sve od sebe da ga spase, ali nisu uspjeli te je dječak preminuo u bolnici. Laura Vestuto je ostala trudna sa susjedom nekoliko tjedana prije nego li je završila u zatvoru te je rodila curicu koju su joj oduzeli.

Sudac kojem je dodijeljen ovaj slučaj izjavio je kako je majka iz sebičnih razloga drogirala svog sina da bi ga ušutkala, uspavala i da bi sebi "olakšala život" te joj je zabranio bilo kakav rad s djecom do kraja života.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara