U VINKOVCIMA ODRŽANI DANI POLJA PŠENICE

U Vinkovcima su danas održani Dani polja pšenice koji se već tradicionalno u ovo doba godine održavaju na poljima vinkovačkog Poljoprivrednog industrijskog kombinata PIK.

Na ovogodišnjim Danima uz predstavnike vinkovačkog Poljoprivrednog industrijskog kombinata, okupili su se i predstavnici prerađivačke industrije kao izlagače, te predstavnike proizvođača odnosno seljaka.

Predstavljajući kvalitetu i karakteristike raznih sorti pšenice, stručnjaci BC Instituta Agronomskog fakulteta iz Zagreba govorili su o problemima proizvodnje pšenice.

Josip Maršić rukovoditelj Primarne proizvodnje PIK-a Vinvovci istaknuo je da vremenske prilike s više oborina ne pogoduju dozrijevanju ove krušarice, dodavši kako je pšenica ipak iznenadila agronome, jer je s obzirom na ovakve vremenske neprilike ipak dobro podnijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S obzirom da je palo više oborina nego je to za ovo doba uobičajeno, ne možemo predvijedjeti kvalitetu i količinu pšenice", rekao je direktor PIK-a Vinkovci Marijan Rubić.

No, prema sadašnjim pokazateljima neće biti značajnijih odstupanja u ovogodišnjem urodu, dodao je.

Na Danima pšenice održana su i stručna predavanja o pokusnim sortama pšenice. Jedna od izlagača bila je i profesor dr. Marijana Barić sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu koja je predstavila sorte banicu i brkulju te ih okarakterizirala kao visoko prinosne.

(Hina) xjvrd ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara