U Vinkovcima otvoren Centar novih tehnologija

Centar novih tehnologija otvoren je danas u Tehničkoj školi "Ruđera Boškovića" u Vinkovcima, kao jedan od 17 takvih centara predviđenih u Hrvatskoj.

Pored učenika koji se u vinkovačkoj Tehničkoj školi obrazuju za zanimanja mehanotroničara i računalnih tehničara u strojarstvu, Centar novih tehnologija koristit će i učenici drugih tehničkih i strukovnih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji te obrtnici i radnici u gospodarstvu za potrebe stručnog usavršavanja.

U opremanje Centra novih tehnologija Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Fond za razvoj i zapošljavanje uložili su nešto više od 2 milijuna kuna, rekla je ravnateljice vinkovačke Tehničke škole "Ruđera Boškovića", Jadranka Mustapić Karlić.

Centar novih tehnologija opremljen je najsuvremenijim pomagalima i opremom koja simulira proizvodne procese. Čine ga četiri učionice s najsuvremenijim uređajima i opremom za CNC tehnologiju, automatiku, robotiku i CAD.

U prošloj godini za opremanje strukovnih škola u Hrvatskoj uloženo je 63 milijuna kuna, rekao je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Martin Oršolić na svečanosti otvorenja Centra novih tehnologija u vinkovačkoj Tehničkoj školi "Ruđera Boškovića".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ove školske godine u strukovnim školama u Hrvatskoj imamo 56 novih nastavnih planova i programa za čiju provedbu trebamo Centre poput ovoga, koji danas otvaramo u Vinkovcima", dodao je.

Najavio je i da će se u Vinkovcima otvoriti još jedan Centar novih tehnologija otvoriti, i to u Drvodjelsko-tehničkoj školi.

Kazavši da je u Hrvatskoj previđeno osnivanje 17 Centara novih tehnologija, Oršolić je naglasio kako će se kroz njihov rad unaprijediti stjecanje novih znanja u strukovnim školama, a obrazovanje podići na višu razinu.

(Hina) xdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara